adiputra.org

Urusan yang belum selesai…

Pagi tadi… final meeting untuk majlis ikrar pelajar graduate student… lega aku.. coz semua tugas dan tatacara telah diagihkan… jumaat nanti ada rehearsal… dan sabtu plak.. time to rock… anyway… frust betul aku hari ni… coz sebelum meeting tu dalam kul 8.15 aku call pengarah department IT… nak inform pasal semalam server takleh pasang pasal takde ruang… pastu dia ada pesanan untuk aku.. kotak dan kayu yg bungkus server dan rack tu still ada kat depan department dia… huh..! aku ingat vendor yg hantar tu dah buang… rupanya tinggal kat situ gak.. geram tul aku… but before aku attend meeting kul 8.30.. aku pesan kat officer minta dia hantar beberapa staf yg still blur pagi hari takde keje tolong gi kemaskan… aku nak call vendor pun kul 9.00 baru dorang masuk opis… so.. kena act secepatnya… kang marah pengarah IT tu kat aku… aku ke..?? tak adil laaa… 

meeting aku habis kul 10.. rupanya sorang pun tak gi lagi kat department IT tu untuk kemaskan kotak dan kayu… aku pun buat merajuk la ape lagi… dan aku ingat nak call dah vendor tu.. tapi salah sorang staf offer nak gi plak.. dan aku minta beberapa staf lain bantu… aku pun nak gi jugak coz nak tengok apa lagi yg tinggal tapi 2nd boss dah panggil untuk setup meeting room.. so.. dorang je la pegi… aku ngan parter aku kena setup presentation tools kat tingkat 1 untuk taklimat kepada delegates from indonesian… pastu aku siapkan dokumen kontrak untuk projek aku… then aku hantar terus kat department kewangan….

bila aku balik… staf aku cakap ada satu kayu pelapik rack besi tu kena angkat 6 orang… dorang 4 orang tak larat… terkujat aku… frust lagik rasanya… lagipun dorang kata tak larat nak angkat banyak sangat… takpe laa.. aku pun ambik keputusan nak gi jugak ngan partner aku untuk survey apa lagi yg berat… ingat nak call lori sewa suruh punggah je.. so.. aku pegi la dua orang.. mmmm… rupanya aku ngan partner aku pun leh angkat mende tu… takde la berat sangat… aku pun dgn frust membebel la kat aku sendiri… nasib baik aku check.. kalau tak buat kena gelak kat lori sewa je… coz kayu tu tak berat rupanya… lastly aku angkat dan buang kat tempat sampah tepi bangunan tu.. bukan jauh sangat… 20 langkah je… tapi takpe laa.. pengajaran… sebagai pengurus projek.. kena aware mende ni dengan betul dan penuh komitmen… keje banyak pun kena aware gak.. tapi sebab mende ni bawah aku… so… terima je laaa.. next time aku kena pesan kat vendor tu.. ada satu lagi rack nak hantar… kena kemaskan lepas hantar tuh… jangan jadi cam semalam… dan terima kasih gak pada staf tempat aku.. sebab dorang dah clearkan 70% tempat tuh.. aku actually ingat nak belanja dorang makan tengahari.. tapi gaji lom dapat lagik… iskk… 

ape pun.. frust ada lagik… orang kat department IT tu takde semangat plak nak bantu membantu… sejak semalam lagi server tu vendor ngan project manager dia yg pompuan tu yg angkat… termasuk aku… tapi aku balik awal taktau apa jadi lepas tuh… sedih gak rasanya.. officer yg jaga server plak nampak cam kedatangan server aku tu nyusahkan dorang plak… lepas diskas ngan dia… dia suruh simpan lam stor… jadik laaa… tapi it’s ok… asal keje aku beres… 

balik opis.. aku takde mood dah… check apa lagi keje yg lom beres… mmmm… keje yg tertangguh coz boss aku takde je la yg tinggal.. ini kes nak amik signature dia je…. anyway… pastu aku rehat lam bilik.. tetiba handphone aku berbunyi.. ‘miza’ from vendor tanya pasal senarai nama pemain department aku untuk bowling competition… aku ingat petang ni nak bagi.. tapi lom dapat keputusan… mana tak nye.. dah seminggu aku hebohkan kat opis aku.. sejuk je… cam takde semangat semua.. walaupun dorang biasa main bowling… aku cadang yuran penyertaan tu nak pakai duit kelab… tapi one of ajk cakap tak perlu.. aku pun hot gak.. aku cakap je la bila lagi kelab deparment nak aktif.. kalau perkara ni pun taknak amik as a acitivity… biar la staf nak main for competition.. daripada setahun dok keje lam opis jeh… takde aktiviti langsung… dulu pandai ngata kat aku masa aku jadi setiausaha kelab dulu yg kelab tak aktif.. yg pandai suruh aku jadi s/u tu nape… dah tau keje aku bz.. handle project for deparment… for campus… bila aku letak jawatan.. dan diganti.. camtu jugak.. sebab utamanya bukan aku rasanya.. tapi dah tabiat staf kat sini… semua nak kita gerakkan je.. bila tak kena gaya or interest.. rejected… aaaaaaahhh.. aku pun buat hal sendiri balik… takyah main aaaa gini…. heran gak.. yg aku bersungguh ni nape..?? ye la kan..? baru je main bowling… rasa nak main tu ada lagi… tapi tu laa.. nak guna duit sendiri… aku ‘sumpah’.. taknak bawak hal ni ke laporan kelab… buang masa dan air liur je… baik main dengan enjoy.. walaupun tau team aku sure tercorot… mana taknya.. 28 group dah confirm register… tinggal department aku ngan bank BCB je yg lom lagi confirm… nak ke tak nak ni..?? aku tunggu masa je ni nak call suruh cancel team aku.. hehehhh.. fikir punya fikir… aku nak diskas dulu ngan pengerusi kelab.. pastu tetiba ada meeting kelab.. terkujat aku.. terus aku bawak nota dan data bowling competition ni… tapi sayangnya… dalam meeting tu diskas pasal hari keluarga… dengar cite nak buat kat pantai timur… resort kot..?? pastu bila dorang dok gaduh pasal budget… aku dah beku dah.. terus aku keluar dari bilik meeting… malas dah aku… ingat nak usulkan pasal budget untuk yuran penyertaan… aku tak kisah nak bayar sendiri pun.. tapi kelab kena bantu la juga.. sebab ini interest staf… kalau camtu… takpe… aku try cari jalan gak… takyah kelab la camni… rock je laaa…. esok je la call officer vendor tu… team aku blur lagik.. 

alamak… dah dekat 4.30 dah… mmmm… keje lain dah beres… esok ada bengkel lagi satu hari… lepak kat building baru lagi la jawabnya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *