adiputra.org

Tension… ada dua ofis satu jiwa…

Pagi yg jem… huh.. pagi tadi aku breakfast pizza segera… terkejut gak.. bila masa bibik aku leh bakar pizza… rupanya dia goreng ngan kuali.. heheheee… aku ingat guna microwave dah… tapi goreng sodap.. roti dia lebih garing…. dan lagi satu.. minum nescafee versi baru.. Arabica… wulamak… memang kaw… lerrr.. cite pasal makan minum plak…orait.. pagi kat opis.. aku dah susun strategy.. err.. surat dan dokumen.. zerox, staple dsg.. mana la keje aku yg teknikal ni… cam pegawai tadbir operasi plak rasanya… tapi sayangnye tak complete.. cop aku tertinggal kat bangunan baru.. bersemangat la konon nak pindah sampai tepon ngan cop aku pun dah bawak ke sana… payah tul… handphone aku la yg jadi mangsa… hari² kena charge…

dalam kul 11.00 aku guna tepon sorang staf… nak jumpa ngan pegawai department kewangan untuk solve pasal pembayaran project… then buat appointment kul 12… mundar mandir punya mandir.. dekat kul 12… aku gi terus jumpa dia.. very nice person… baru aku paham cara sebenarnya nak siapkan dokumen tuh… nak tergelak gak coz dia tak sangka dan tergezut bila IT person buat keje camni.. heheheheehhhh.. nasib.. ape nak buat..

before balik opis.. aku singgah opis wife aku.. lunch kat sana… then baru balik opis… contact project manager… confirmkan minggu depan ada bengkel 2 hari… isnin dan selasa… kat bangunan baru… ntah laa.. 3rd boss suruh buat kat sana… bilik pun takde meja besar… lantak laaa… ape nak jadik pun jadik la… gerenti takde clash… hehehh…

dekat kul 4.. aku gi bangunan baru… banyak gak proses renovation tengah buat… cemana aku nak dok sini… network still tak up… tepon line pun takde.. diskas ngan officer kat situ.. mmm.. ntah laa.. dia pun taktau bila nak setup… partner aku plak frust coz bilik dia yg kat bawah tu orang nak guna… terpaksa dia naik atas gak.. belakang bangunan… dekat ngan bilik aku… kesian gak.. nanti kalau ada pc or printer nak repair.. turun naik dia… dah la bilik tu bilik switch.. tepon line pun takde.. takpe… tengok la nanti cemana… aku dah sound dah jangan… tapi sorang officer tu suruh partner dok situ gak… heran tul aku.. ape la salahnya kasi bilik yg selesa untuk orang IT… mmmm….

then kul 5 lebih balik opis lagi… rilex jap sambil pasang balik tepon aku… hehehee.. kena pasang balik beb..!! boring aku takde tepon…. well.. esok nak contact kontraktor network.. suruh test… aku nak dok sana kalau buleh.. iskk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *