adiputra.org

Sibuk juga bulan puasa… baru tau bila Energy terpakai…

ari ni tak sahur daaaa…. cemana ntah lepas aku off jam loceng… aku tengok jam still 4.40 pagi… aku pun lepak la kejap.. huhh.. sedar je dah kul 6.30… aisehhh… ni la akibatnye berjaga sampai kul 1 pagi.. pehtu nak bangun kul 5…

ape pun.. sampai opis cam biasa laa.. sunyi sepi jee… aku terus la berkurung lam bilik… sebelum start keje.. aku tengok plan dulu.. so hari ni kena check server sebab nak transfer data dari development server ke production server… next week nak pakai dah sistem ni… but for phase 1 je… heheee… tapi memang mendebarkan… ye laa.. pendaftaran student tuh.. ada problem major adehhh… sah aku tepok dahi aku iku irama rap… kalau minor takpe… anyway… dalam minggu ni aku kena settle some of requirement data lam sistem lama yg nak masuk ke sistem baru… masih ada yg lom clean… pastu kena brief lagi pasal nak masuk item baru… takpe laa.. akan dilakukan esok…

kemudian.. tengah aku semak minit weekly meeting minggu lepas.. 2-3 kali tepon berdering… staf, second boss b dan team project nak minta tolong… pasal pc takleh jalan.. virus yg print paper without stop (bugbear la ni…) dan maklumat data yg overlap… huh.. settlekan dorang punya problem ni dah buat idea aku untuk buat surat panggilan mesyuarat mingguan tergendala.. luput terus… so aku balik ke bilik dan rilex dulu.. bukan rilex jugak.. tepon 3-4 kali plak berdering.. ada staf dari department lain call minta info pasal website department aku… dulu ada maklumat lengkap.. sekarang dah ciput.. ye laa.. coz 3rd boss aku dan big boss suruh buang semua maklumat yg lama.. ganti yg baru… aku ikut je.. kalau salahkan aku memang aku tak heran gak.. memang itulah situasi yg aku alami sejak dua menjak ni.. heheehahahaa… dah lali dah kata orang… ape pun backup file ada… jangan risau… cakap je nak up balik… nak down balik.. no problem…

kejap lagi aku nak kena pegi data center kat department IT… ada setting yg kena buat kat sana… maybe open port… nak test sistem baru… dan nak test jugak domino server lama aku yg sampai sekarang takleh access notes file ni… hishhh… jaga kaauuuuu..!!! godek abis²an…

mmmmmm…….. hari ni bukak puasa kat umah mertua aku coz esok pak mentua, mak mentua, nenek mentua, mak sedara mentua dan adik ipar aku nak gi umrah… so.. tak balik rumah kot..? terus lepak umah dorang… alamak… lapar dah perut… sabor.. sabor… tak silap aku… malam ni pak mentua aku tempah nasi beriani gam…. adehh… adeehhh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *