adiputra.org

Setelah satu malam tak boleh tidur…

pagi tadi aku tido kul 4.00 pagi…. susah tol nak tido coz semalam aku terminum kopi ginseng… tu pun pukul 6.00 petang tuh… effect dia bawak ke malam..memula main ngan anak²…. dalam kul 11… semua anak² aku tido.. isteri aku pun tertido… sian dia.. letih menjaga anak yg sorang lasak dan sorang lagi manje… baby 2 bulan la katakan… dah la semalam balik opis agak lewat petang jugak tuh… so.. aku layan gitar kapok ngan pc je laa.. sambil study tab gitar yg aku download from internet… lagu nothing else matters tuh… dia punya chord lain… aku main lain… lantak la asal bunyik sama… hehehee…

kul 1 pagi… still tak ngantuk… aku layan game LOS : Vietnam… waaa… sekarang dah sampai level 10 atau 11 dah… memang ngancam abis la game ni… tapi tempat dia terhad… aku try adjust graphic controller… aku on kan object detail dan long distance view… hulamak… kalau aku tau dari mula still display adapter aku support sure aku dah main sejak awal lagi… ini dah nak abis level dah… bukan ape.. semak samun dan texture object macam real… (ini la nasib Geforce2 64mb punya holder) hehehee… ini la yg buat aku layan sampai kul 4 pagi ni…. huhh… satu level dekat 3 jam… giler tul….

akibatnye.. hmmm… dekat 10 kali isteri aku kejut aku pagi tadi… dekat kul 7.30 baru aku larat nak bangun… hancus subuh aku… kepala rasa weng² dan sakit sket… hishh… doktor dah pesan… tido biar cukup… aku still lagi degil… ape nak jadi daaa…. siap punya siap…. kul 7.50 baru bertolak keluar dari rumah…. nasib baik hari ni sabtu.. jalan tak jem sangat… kul 8.15 aku sampai opis… atas meja ada msg dari big boss… suruh buang sket data dalam hompej department aku… dah lama katanya… then cam biasa laaa… aku sambung keje aku cari pc staf yg still infected with virus… sambil tu format lagi pc yg tak sempat semalam… semua staf happy je nampak aku dah keluar dari bilik sekarang… mana taknya… selalu dorang tengok aku dok melanguk depan pc lam bilik je… ntah ape² yg dorang agak tak tau la pada aku selama ni… 

well… kul 10.00… aku keluar jumpe s.a. yg handle antivirus kampus… diskas ngan dia sket tentang keadaan dan cara terbaik menguruskan rangkaian tempat aku…. terutama untuk elak virus yg makin berleluasa sekarang ni… (dah staf kat sini aktif sangat mendownload dan copy bahan dari web…) anyway… pegi sana aku rasa banyak borak benda lain dari virus… 20 minit virus… selebihnya pasal network, server, oracle dsb….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *