adiputra.org

Selamat Hari Raya Aidil Fitri… 2005

Sampai juga aku ke ofis hari ini… aku teruskan rutin seperti biasa.. check emel… emel lain ada laaa… check backup takde proses… check sistem down… kenapa ye..? aku tanya staf yg guna pc.. dorang kata hari ni dorang tak guna sistem.. jadi tak payahlah aku upkan sistem tu… anyway isnin lepas vendor ada buat sesuatu pada sistem… ada upload script baru tapi masa tu sistem pun dah takleh pakai dah… aku dah pesan agar mereka upkan sistem kalau nak check… taktaulah kot dorang pun tak upkan sistem tu sampai hari ni… mmm… tapi takpe.. yg aku risau ni data backup… takde sebarang proses… aku contact dba vendor.. lepas guide dia dengan apa yg aku ada… dia kata proses tu memang tak jalan… so, lepas raya la nampaknya kena settle.. takpe laa… tanpa fikir panjang… aku down terus service, db, sistem, portal dan server.. kecuali webserver je… mmmm… lepas ni aku nak pi check semua pintu, tingkap, suis dan lampu… lepas tu boleh la aku balik.. nak pi service kereta dan isi minyak lagi… petang ni bolehlah rilek sambil fikir nak balik kg. kat Melaka terus ke atau tunggu esok..?? mmmmm…. cemana ye..?? aku kalau mak mertua aku call ajak aku konvoi malam ni… aku rasa memang kena ikut dah.. heheheee…. kalau tak esok lepas solat raya blur la aku satu family… tapi dengar cerita kak long dan kak ngah wife aku ada kat rumah masing²… mereka bertolak ke kg sebelum tengahari… kalau nak beraya pun rumah mereka dulu la jawabnya… ape pun semalam kak long dah pesan suruh breakfast kat rumah dia pagi raya tu… mmmmm… cemana ni..? blur… ape pun aku kalau balik Melaka esok balik hari je.. malam esok balik ke rumah semula… sebab lusa aku akan ke kg. abah aku di Kuala Kangsar, Perak… tengahari lepas Jumaat ada buat tahlil arwah untuk arwah atuk nenek dan bapa saudara… malam tu ada mesyuarat tabung keluarga… tulat.. balik ke KL semula… lepas tu balik ke Kelantan la pulak… hehehee… banyak benor travel nih.. iskk… duit raya tahun ni kena peruntukkan untuk 3 negeri… anak saudara n sepupu sepapat yg kecik² ada lebih kurang 100 orang… adoiii… warrrghhh..!!!! bestnya jadi bebudak… raya sakan la no…??

akhir kata dari aku… selamat menyambut Aidil Fitri… Selamat Hari Raya… Maaf Zahir dan Batin…
 

DEWA – Pangeran Cinta

Detik-detik berganti dengan detik
Menit pun silih berganti
Hari-hari pun terus berganti
Bulan-bulan juga terus berganti
Jaman-jaman pun terus berubah
Hidup ini juga pasti mati

Semua ini pasti akan musnah
Tetapi tidak cintaku padamu
Karena aku sang pangeran cinta

Malam malam diganti dengan pagi
Pagi pun jadi siang
Tahun-tahun pun berganti abad
Yang muda pun pasti menjadi tua
Musim-musim pun terus berganti
Hidup ini juga pasti mati

Tak akan ada yang abadi
Tak akan ada yang kekal….

DEWA – SATU

Aku ini… adalah dirimu
Cinta ini… adalah cintamu

Aku ini… adalah dirimu
Jiwa ini.. adalah jiwamu

Rindu ini… adalah rindumu
Darah ini… adalah darahmu

Tak… ada yang lain… selain dirimu
Yang selalu kupuja… wouwow…
Ku… sebut namamu…
Di setiap hembusan nafasku
Ku… sebut namamu…
Ku… sebut namamu…

Dengan tangan-Mu……aku menyentuh
Dengan kaki-Mu…aku berjalan
Dengan mata-Mu… aku memandang
Dengan telinga-Mu… aku mendengar
Dengan lidah-Mu… aku bicara
Dengan hati-Mu aku merasa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *