adiputra.org

Persediaan untuk Kursus Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan…

Hari ini.. aku akan menghadiri kursus keselamatan dan kesihatan pekerja untuk bahagian teknikal di Ilham Resort, Port Dickson, NS. kursus ni akan berlangsung selama 3 hari… pukul 12.00 tengahari nanti… bergerak la aku… masuk semula opis hari Jumaat nanti… semoga dapat melalui dengan jayanya… ramai yg pernah pergi kata kursus ni rilek… taktau la rilek cemana.. ada yg kata dari pagi sampai petang dengar ceramah je… adoiii… ngantuk woooo… sesekali ada praktikal mengenai langkah teknik kecemasan… mmmm…. selain tu apa lagi yea..?? susah nak agak kursus ni… keselamatan dan kesihatan… tak sabar rasanya nak tengok tentatif… ye laa.. persediaan takde… errr… apa persediaannya ye..?? kain baju je laa.. hahahahaa..!!!

pagi tadi semasa aku sedang breakfast… dapat call dari vendor kamera… dia kata flash dah ada… tapi pagi ni dia tak free untuk hantar… so aku janji dengan dia jumaat nanti… harapnya kamera aku akan lengkap minggu depan.. aku kena test dah fungsi dan caranya… 2-3 minggu lagi ada majlis ikrar pelajar… 2nd boss aku dok tanya² dah… apa lagi big boss..?? mesti dia nak somebody tahu cara mengendalikannya… mmmm…. ape pun.. tidak lain dan tidak bukan memang aku adalah calon yg memang takleh lari dari mengendalikan isu ambil gambar ni… officer lain tak berani dah setelah menghadapi situasi kamera yg hilang beberapa kali tu.. takpe laa.. lagipun mende ni dah jadi salah satu tugas berhobi aku dah… hehehhh… janji rock..!! yg buat aku risau.. aku tak pernah pun jaga dan guna kamera digital jenis SLR ni… fuuhh… mencabar… harganya saja boleh sedut 3-4 bulan gaji aku tu… dan aku janji… tiada siapa yang boleh bawa balik atau bawa ke mana saja kamera ini tanpa keizinan aku… termasuk aku sekali… aikk..??

ape pun.. takpe.. join kursus OSHA Teknikal dulu… yeahhh..!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *