Perjalanan…

Mmmm… dah seminggu anak isteri aku kat kampung… hari ni birthday anak aku yg sulung…. aku actually nak tumpang member aku balik ke KB pada 31hb. tapi….. tunggu tu siksa sangat laa.. hehehh…. so balik je dari opis kul 4.30… aku decide nak balik drive sendiri je… sambil ingat nak buat surprise kat family aku kat sana… (nasib baik tak lupa notebook opis ngan ext. zip drive… buleh buat keje sket kat kampung… disamping copy koleksi lagu mp3 Jason Becker aku yg dah lama aku idamkan yg tersimpan lam pc adik aku tuh… hehehh…) tepat kul 6.30 aku bertolak dari rumahku kat Bandar Baru Bangi nun.. ikut jalan sungai besi… fulamak.. highway jalan ampang untuk ke karak punya la banyak kereta.. tapi tak jem… sabo je laa.. dah masing² nak balik kg…pukul 8 lebih sampai kat Bentong… lepak kat petronas sambil minum kopi free, solat jamaq dan beli apa² yg patut… sambung drive lagik… sampai Raub… aku lalu ikut jalan alternatif untuk ke KB… sunyi gile jalan tu dengan gelapnya dan sempitnya… sesekali tengok gak cermin pandang belakang kot ada ‘orang’ menumpang ke.. heheee… so far bulu roma aku takde la meremang.. ok la tuh… then jalan punye jalan kul 11 lebih sampai Gua Musang… hujan lebat… roadblock dan speed trap lepas… kat medan selera yg selalu orang berenti dekat Shell tu aku cari sup, tomyam dan semua yg panas semua dah abis… makan nasik goreng je… pehtu ingat nak baring kejap.. tapi takut lambat sampai plak… tengah hujan lebat tu… ngantuk plak… rehat dulu sambil makan gegula dan layan movie ‘Hero’ lakonan Jet li dan geng dia… tapi tengok adegan jet li lawan ngan donnie yen je.. pehtu lepas kenyang dah reda… (bukan hujan reda…) aku teruskan perjalanan…

punya la syok aku drive 100 – 110km/j… terkujat aku ada speed trap berhampiran bandar Kuala Krai… fuhhh.. nasib baik lepas… laser rosak kot musim hujan.. heheee… well.. lepas je kuala krai menuju Machang.. punya la boring… jalan sedang dibaiki… iskk…. ini le yg melambatkan perjalanan aku… ada la dekat 10km jalan yg aku lalu bergegar sebab tengah korek nak tar baru… abis balancing kete aku… hish.. berapa banyak boring daa… tapi kepada sesiapa yg biasa drive jauh tu.. memang takleh lari dari ‘boring’… ye la kan… dah penat.. boring.. aitt..? boring lagi….

jalan punye jalan (drive sebenornye).. akhirnya pukul 2 pagi sampai la kat umah aku… nasib baik adik aku yg no. 3 lom tido coz tengah layan internet… kalau mak dan isteri aku sedar tak surprise le…) dah sampai tu.. aku ngan adik aku borak sampai kul 4 pagi… terus lelap… besok kecoh gak la sebab mak aku ingat adik aku yg tido kat ruang tamu… rupanya aku… hahahahaa..!! surprise..!! bangun je terus aku gi peluk cium anak-anak aku lam bilik yg masih lagi ketidoran… termasuk la wife aku.. jangan mare….

1 comment on “Perjalanan…Add yours →

  1. I blog often and I seriously appreciate your content.
    Your article has truly peaked my interest. I’m
    going to bookmark your website and keep checking for new information about once per week.

    I opted in for your Feed as well.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *