adiputra.org

Oracle… Portal… dan aku…

Mmmmmm….. aku lewat sket datang ke opis hari ni… nak tau nape..?? hehehehehehhhhh…. takleh cite….

ape pun… pagi tadi aku terima SMS dari ex-3rd boss… dia bagitau sistem takleh login.. ramai staf takleh login… aikk..?? heran tul… tapi aku rasa semalam selepas je aku present kat ptj punya staf, lecturer dan timbalan pengarah… semua ok.. cuma petangnya vendor ada buat perubahan sket.. agaknya dorang lupa nak up balik atau compile sebarang mende yg dorang buat kot..? mmmm… ape pun aku balas je akan diuruskan apabila aku sampai ke opis..

bila aku sampai opis.. aku login.. boleh… ooo.. rupanya yg takleh access tu oracle discoverer… bukan sistem… suspen je… tapi bila aku login sistem.. menu belah kiri portal aku tak keluar pulakkk… bila aku check kat team vendor… tempat dorang ok je.. adakah pc aku bermasalah..?? selepas aku buat RECON…?? perrghh…!!

pagi tadi dalam masa aku nak gi jumpa 3rd boss untuk menghulurkan maklumat login ni.. wadeehhh…!! dah dia ajak aku outstation la pulak… 4 hari… pi USM dan UUM… ini untuk buat misi sniping sistem kat sana… terutama mengenai graduation method… so.. aku ngan 3rd boss aku bersama sorang lagi officer yg incharge unit exam & graduation akan pegi… alamak eehhh… naik kereta… tapi dalam hati aku bersorak.. coz aku tak dok opis… yahoooo…!!! wahhhooooo…!!! mahooooo…!!! aku sekarang ni kalau boleh dah maleh nak dok opis.. sebab jadi bahan orang report problem… yg solvenya bukan aku.. tapi vendor.. so aku cuma jadi tukang report report.. over..!! over..!! roger..!! roger..!! ape pun.. dalam dok malas ni pun.. aku dah siap dah teknik manipulate database… hehehehehehh… i can do it faster then others… coz experience does matter… yeahh..!! now i’m available as underman… not underdog or undercat…

tapi… pc aku problem lagi ni.. hishhhh…!!!! errr.. nanti sambung… nak pi breakfast jap… aikk..?? dah pandai breakfast sekarang..?? hehehehehhh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *