adiputra.org

Operasi menyiapkan kerja…

Lepas kul 12 lebih.. aku dah boring.. report still tak siap… aku bukak tv.. cite tak best… nasib baik takde astro rumah aku… kalau ada sure aku tak buat keje… nak layan fifa2003 pun tahan je.. ape pun.. aku teruskan jugak.. sampai kul 2 pagi.. mata aku dah ngantuk.. tapi agenda dah siap… so.. aku lepas atas kusi panjang… terlelap… 

kul 4 pagi.. anak aku yg kedua mengamuk.. dari bawah aku dengar suara dia.. nasib baik dia kejutkan.. kalau tak tak siap ler progress projek ngan memo aku.. heheehe.. wife aku lepas tidokan balik anak aku tu.. dia pun tak tido.. terus dia marking paper exam student.. sambil tu dia buat air kopi ginseng… aku ngan dia share… aku terus speed up typing.. akhirnya azan subuh kedengaran… aku dah siapkan progress project… fuhh… lega… aku terus gi solat dulu… then turun dan sambung taip memo.. kejap je memo ni… dah siap aku gi mandi… dan bersiap.. nak gi keje dah… giler.. tido dua jam je aku tadi… iskk.. tapi dah pekena ginseng kopi… ok kot..?? hehee… ape pun… hujan turun renyai²… ini kalau aku lambat keluar ni sure jem… tapi siap punya siap.. kul 7 jugak keluar dari rumah…. tapi jalan still ok…

aku sampai opis lebih kurang kul 7.45… ok la tu… anyway.. meeting start kul 9.. tapi terkujat aku.. salah sorang officer jumpa aku kata nak pinjam bilik meeting tu kul 8.30 sampai kul 9… sebab hari lain takleh… alamak.. jangan la lama sangat… hehehh.. aku lepak lam bilik dulu… bila dah confirm kan data lam file report ni.. aku print out.. dan photocopy… then balik semula ke bilik… surfing je laa.. dekat kul 9… aku gi bilik meeting.. aiseh… lom abis lagi… aku cari 2nd boss.. chairman.. dia pun takde… alamak.. kalau dia tak datang.. abis aku.. ape maklumat yg nak aku pesan kat dorang semua untuk minggu depan..? aku dah frust dah… aku tanya s/u 2nd boss.. dia tak sure 2nd boss datang ke tak.. aku turun bawah.. jumpe ngan despatch.. dia kata semalam dia bawak 2nd boss gi PWTC.. ada pameran pendidikan… dan pagi ni dia janji akan gi amik surat aku pasal tender board punya minit tu… ok laa.. pastu dia siap mention.. 2nd boss maybe tak datang hari ni.. sebab semalam dia balik lewat… alaaaaaaaaaa….. memang aku frust abis… officer yg conduct meeting tu tanya.. aku kata teruskan laa.. aku terus lepak kat bilik development team.. frust punya pasal… tak lama lepas tu.. s/u big boss cari aku.. nasib baik dia jumpa aku kat bilik ni.. dia kata 2nd boss dah sampai.. waaaaaaaaaaa… tq.. tq… aku terus berlari masuk bilik amik dokumen… pastu terserempak ngan 3rd boss.. aku minta dia join sekali… dan aku singgah bilik meeting.. dorang tengah makan… aku kata makan ler dulu.. kul 10 aku akan buat meeting.. kasi can la kat dorang nak makan.. meeting aku actually ada sediakan makan… tapi sebab banyak… let dorang rasmi je laa… sebab dorang memang tau.. meeting aku sure ada makan punye.. pandai tul la amik kesempatan.. hehehehe.. 

aku terus gi kat bilik 2nd boss kesayangan aku nihh.. hehehh… terus aku tanya samada nak briefing ke idak.. (saje je tanya walaupun aku tau memang kena brief pun.. kalau tak cemana dia nak chair meeting… ape daa…) so.. dia setuju… aku brief dan diskas ngan dia dulu about 15 minit… pastu aku minta diri untuk check bilik meeting… bila dah clear.. aku panggil semua officer yg terbabit dan 3rd boss.. pastu baru aku panggil 2nd boss… meeting start awal sket.. 9.50… so far so good..

akhirnya… lega aku.. tugas dah dapat diagihkan.. dan banyak info aku dapat share ngan semua officer.. 2nd boss aku yg jadi chairman memang ‘rock’… sporting giler.. cuma.. nak buat minit ni la nanti.. iskk… bila nak buat..?? ntahhh….

kul 11.. meeting selesai.. 2nd boss minta diri.. dia puasa rupanya hari ni.. so.. aku ngan officer dan vendor project je la yg makan… sambil tu borak² sampai kul 12 lebih… lama gak… then.. aku dok lam bilik.. rehat.. sambil check emel dsb… kul 1… aku tumpang salah sorang officer gi masjid… for jumaat pray…

petang… aku terima call lagi dari department kewangan… data student yg missing tu dia jumpa ic… aku check by ic… dari 8 orang.. 6 je yg aku jumpe.. aku send balik kat dia… sambil tu aku pesan.. lepas ni contact partner aku kalau ada urusan pasal data student… aku nak kursus ni.. kang naya kalau dorang kat department kewangan tak dapat info… aku hantar sekali emel dan contact number partner aku tu… lega…

kul 3 lebih sorang SA dari department IT sampai… aku terus ajak dia buat UAT… modul terakhir.. bila sampai kat development team punya room.. dorang kata modul tu ada masalah… so.. dorang just demo je laa.. UAT kena buat minggu depan… aiseh.. takpe laa.. aku nga SA tu pun just tengok dan cadang je la apa yg patut untuk modul tu.. salah sorang officer dari department aku pun ada jugak datang untuk bantu… ok laa…

pastu… aku ingat nak buat senarai tugas yg big boss minta semalam… tapi otak aku takleh nak fikir lagi.. sejok sangat dok lam aircond.. beku kot otak..? heehehee… ape pun… aku check emel.. layan ittutor dan ignore tepon… 

mmmm… wife aku pun dah call ni… aku pun dah copy dah semua data untuk buat senarai tugas tu kat umah malam ni… aiseh.. takkan tak tido lagi malam ni kot..?? tak pasal kena bebel kat wife aku kang… mmmm… tengok la cemana… heheehee… for sure.. mende ni kena hantar esok…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *