adiputra.org

Ofis baru… semangat baru…

Pagi tadi.. meeting majlis oath untuk student baru… aku actually sibuk ngan tugas projek tapi dah 2 kali aku tak attend… kang ape kata pengerusi plak… so aku masuk je laa.. memang seperti yg dijangka.. adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je.. dorang ni suka bagi keje kat aku… walaupun dorang sendiri taktau aku buleh buat ke idak keje tu.. aku angguk je… tapi tengok la cemana… aku memang sibuk giler bulan ni..

abis meeting.. aku terus upload info meeting tadi lam web.. pastu aku jumpa 3rd boss.. dia nak gi outstation seminggu… so jumpa dia amik tips sket pasal formal letter… then aku contact la plak officer dari department kewangan… adoii.. contact person yg aku nak jumpa tak pernah dapat… asyik tak berangkat je tepon dia.. dengar cite.. nak ISO 3 kali berdering mesti angkat.. ini dah sebulan aku call.. 3 kali seminggu… 4 kali sehari… tak penah dengar suara dia cemana.. tengok gambar je setakat ni lam hompej.. sabar.. sabar…

then.. aku draf surat baru.. tapi takleh nak confirm la sebab officer tu lom jumpa lagi.. kang aku hantar terus.. minggu depan dia balas ada problem.. lambat la pulak proses pembayaran kepada vendor tuh… kesian gak kat dorang… hardware dah sampai dah.. tunggu masa nak hantar jeh… maybe this week.. next week.. mana la tau… aku pun tatau…

petang… aku check mail.. balas mail.. pehtu ada dua orang dari company yg penah fight tender datang.. tapi dorang kalah coz company baru… so saje je datang nak tau progress dan project terbaru kot..? well… mak aiihh… korang paham je la bila awek lawa dan seksi berdua datang jumpa aku… staf lain mula la bisik²…. tu pun dorang dah janji nak jumpa aku sekali lagi bila dah pindah opis baru… iskk.. sesak napas aku… iskk… nasib baik aku dah kawin… takde la gabra sangat jumpe pompuan ni… macho jekkk…

errr… dalam kul 4… aku letih sangat.. terus tertido atas kusi… nasib baik tak sempat ternganga aku dah pekup kat atas meja… lam 5 minit… then baru segar… letih sangat la hari ni.. handphone plak tak berenti berdering dah abis bateri dah… ramai gak yg kata phone aku takde orang angkat… mana taknya… aku dah bawak tepon bilik aku kat bangunan baru… padahal line tepon kat sana lom masuk lagi.. bersemangat tak kena tempat tul aku…. huh..

well.. lepak je laaaa….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *