adiputra.org

Meeting oooo meeting…

Pagi.. seperti biasa.. officer panggil.. dia kata ada meeting ISO pagi ni.. surat tak sempat nak keluar… so.. aku pun sebab nak cepat.. terus ke bilik meeting… tetiba chairman aku tanya pasal sistem… aku taktau cemana nak explain.. sebab officer IT aku pun nampak blur… apa dah jadi..? chairman suruh aku dan officer IT pi jumpa ex-3rd boss aku untuk diskas lebih lanjut pasal sistem ni.. sebab dia tak puas hati dengan progress unit IT department aku sekarang ni… terutama bila masuk bab nak manage projek… aiihhh… takkan nak kena aku handle lagi kot..? aku sekarang ni dah semangat nak handle portal dan database dah ni.. jangan la ganggu lagi aku dengan management punya isu.. adooii.. meeting pagi tadi tu aku dan officer aku boleh skip… terus pi jumpa ex-3rd boss… diskas punya diskas.. sampai nak tengahari dibuatnya… letih aku dibuatnya… dah la petang ada diskusi dengan pihak pengurusan ilmu kampus.. untuk integration… persediaan pun belum buat lagi… adoiii…

Tengahari.. lepas makan dan rehat… aku siapkan apa yang patut untuk diskusi integration tu… kali ni team pengurusan ilmu tu akan datang department aku.. coz department dorang penuh bilik meeting.. tak sempat nak book… meeting berjalan lancar pukul 2.45… kena pindah bilik coz meeting ISO pagi tadi disambung lagi.. so.. aku kena guna bilik viva student… syukur sebab petang tiada viva berlangsung… dan.. hasil dari perbincangan… aku dan vendor akan create satu temp table untuk data yang diperlukan bagi pihak CADE… lagi sekali isu ini berbangkit kepada sistem Information Broker yang masih belum dapat access server database aku… firewall la ni… ape pun.. SA vendor dah call technical team dia.. hasil dari panggilan tu.. esok petang team technical dorang akan datang… mmmmm… ok laa…

Petang.. sedang aku susun apa yang nak dibuat.. officer senior aku datang… memberi maklumat sulit yang mengejutkan.. fulamak… apakah ia akan berlaku..?? takpe.. aku tunggu…. selepas pada tu.. aku tanya pasal nak ambil maid.. dia guide aku dari satu info ke satu info.. lepas tu borang yang wife aku isi pun dia bagi lagi guide.. lastly.. dia ajak aku terus pi putrajaya.. pergi riki jabatan imigresen.. jabatan yang memang jarang orang jumpa kalau taktau jalan nak ke sana.. ye betul kata dia.. semasa nak pergi riki pun dia lupa jalan belah mana.. tapi aku dah ingat dah… so.. next week takde la aku akan tercari² kat mana jabatan imigresen ni…. hehehh… balik dari putrajaya… jalan jem… ada eksiden la pulak kat highway… mmmmm… pukul 7 lebih baru aku sampai ke rumah… disambut dengan senyum masam wife aku.. heheheehhhh…. sorry…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *