adiputra.org

Meeting dengan termenung…

Hhhmmmmmmm…. hari ni ada bengkel sistem untuk unit yg kedua.. yg pertama hari tu pasal kemasukan pelajar dan visa pelajar… kali kedua ni pasal tesis… aku still blank… tak boleh mencatit apa yg dorang borak… antara staf dan vendor… seperti biasa.. nasib aku baik coz ex-3rd boss aku tak bagi aku tulih apa benda berkaitan ngan minit atau maklumat sistem unit.. ketua masing² kena tulih sendiri… ini bagi memastikan ketua setiap unit berusaha dan bekerja keras walaupun sibuk… bukan lagi sekadar memerhati.. berkata².. komplen dan ba ba black ship.. have u any wool…. yes sir.. yes sir… bla bla blaaaaa….

korang bayangkanlah… dari kul 9 pagi hingga ke kul 1.30 tengahari… aku termenung je lam bilik meeting… waduss… nasib baik la makan tengahari kira ok la dari hari biasa… selalunya nasi lemak.. kali ni nasi goreng + ayam goreng dan rendang daging… hehehehhh… kalau tak payau mata nahan ngantuk… ape pun.. semua berjalan lancar… aku je yg tersekat.. teruk la sekarang ni.. apa saja pasal perubahan projek.. aku dah maleh dah nak ambil tahu… aku buat dekkk je.. vendor dah risau tengok aku.. tu laaa… dulu asyik aku… aku… asyik aku aku aku…. sekarang ni.. asyik ngko ngko.. ngko… wowohooohhoooo…

errr… mesyuarat keramat steering committee yg dah 5 bulan tersadai di persada projek akhirnya akan diadakan… tapi kali ni pada waktu malam… hari rabu nanti… tu laa.. dah semua orang susah nak sit down together… terutama pengarah² jawatankuasa induk ni… termasuk aku yg punya jadual ketat nih… bila buat malam ni semua takleh excuse.. kena hadir jugak cemana pun… alamak… lagi 2 hari…. rushing la aku sediakan report… alaaaa… lam meeting keramat ni.. aku nak cite segala²nya… aku dah maleh… aku dah tak larat… aku dah bosan.. ngan projek ni.. apa yg aku nak sekarang ni.. ialah jauhkan aku dari tugas pengurusan.. aku nak tugas teknikal… aku nak tugas seorang PROGRAMMER…!!! ape ke jadahnya programmer buat keje management..?? kalau dapat bantu masa depan aku takpe jugak.. ini mengkiokkan karier aku… sapa esok nak bela aku..?? dah big boss dan segala boss yg aku kenal pun dah nak pencen… habih aku… takkan aku dilahirkan untuk jadi ‘pure gomen staf’…??? no.. no… takleh la camtu… aku ada wawasan… aku ada cita²… bukan keje ‘mati’ kat situ je… i need help… i need a spirit to rock my world again…

mmmmm…. semalam tengok Astro : Cinemax… D.C. Sniper : 23 days of fear…. kisah benar yg berlaku pada tahun 2002 dulu.. penembak curi yg tembak orang sesuka hati tu.. hishh… ntah ape² la dorang ni… cuma yg mushkilnya…. betul ke mamat yg hasut anak dia menembak tu muslim…?? pehtu nak duit cara mudah… bunuh orang..?? pelik… ape pun… cite tu takde la berat sangat… it’s just a crime story with a facts… sniper konon… merosakkan imej sniper je… kesian kat geng sniper… heheehhhhh… cemana pun… jangan la tembak orang yg tak bersalah… walaupun u think u are a God in your mission… tapi kalau main Operation Flashpoint guna God Mode buleh… hehehehhhh…. kill’em all….

o’oooo… nak pi pasar malam pulak hari ni…. cari lauk sket… lalalalallaaaaaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *