adiputra.org

Kursus Solaris Fundamental…

Aku baru je tamat menggodek ‘solaris’ punya course (11-14 Mei 2004)… well.. memang banyak mende baru yg aku pelajari dari instructor.. for sure.. mende yg ‘dalam²’… especially pasal commands, kernel, shell, permission, bla bla blaaaa… banyak mende yg aku takleh nak cerita.. tapi memang best… anyway… tunggu la pulak.. ‘solaris admin I’.. on JUN… iskk…

ape pun… cite yg aku nak share memula ni… ialah satu mende pelik.. menu makan pagi dan petang… kekekeehh… ikut turutan tu.. pagi hari pertama… mee hun, then mee goreng, kue tiaw, nasi goreng,… petang.. aaaa.. yg ni yg pelik ni… semua mende segedabak besornya.. hari pertama… karipap sebesor tapak tangan aku dari hujung jari sampai pangkal tapak tangan.. fuhh..!! yg ni aku makan habis.. tapi.. jenuh nak perabis… hari kedua.. roti croissant sebesor bola sepak.. tapi bentuk tak bulat cam bola laa.. cuma permukaan dia sebesor tu… yg ni aku tak abis makan… aku makan suku je.. coz manis sangat… hari ketiga roti yg ada inti kek sepanjang 10cm.. ini aku kira ngan pembaris yg ada kat atas meja kat dapur dorang… yg ni pun aku tak abis makan.. just makan kek dia je… roti aku tinggal.. kekeekekekkeehhh…

then.. kursus yg dijadual abis petang ni… dapat dihabiskan pada tengahari tadi… so lepas wishes good bye kat instructor… aku ngan partner aku terus chowzzz… drive balik kampus.. terus ke masjid for Jumaat…. lepas je solat.. aku ngan partner aku singgah kat restoran mamak kat area serdang jaya nun… pekena nasi minyak la pulak.. hehehhh… sekarang ni dah terduduk kat opis dah.. tapi aku datang secara senyap je laa.. vendor projek taktau.. boss² pun taktau… just beberapa staf yg perasan je yg tau… hehehehh… so.. sepetang ni.. aku just check mail.. perrghh..!!!! banyak woooo…. tapi apakan daya.. aku takleh nak baca… so.. aku tutup dulu… dan rilex… rilexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx……….

esok pagi… ada ‘security talk’ nih… aku tengok tempat yg disediakan 20 orang… tapi yg willing nak pi ada la 50 orang… cemana ehh..??? mmmmmm…

ape pun… yyeeaahhhhhhh….!!! pasni nak balik… boleh layan lagi rilekkkk… kekekeekhh…. penat tul kursus ni.. ngadap pc.. ngadap note.. ngadap screen… mata dah perit semacam jekkk.. iskk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *