adiputra.org

Hari menguruskan hidup…

Hari ni aku cuti… nak settle urusan bank dan kereta… masak aku kat serdang… aku bawak kete gi servis… dari kul 8.45 pagi.. (first customer) sampai la kul 1.30 petang..

actually aku plan nak buat full servis je kembara aku ni… then bila masuk bab balancing tayar… sebijik tayar belakang belah kiri dah licin separuh permukaan dia.. so.. terpaksa aku beli tayar sebijik lagi manakala tayar spare ganti ngan tayar sebelah kanan swap jadi spare… kopak rm190… pastu nasib baik mekanik tu ternampak crack kat gear belt… aku ape lagi.. tukar terus ler.. sebab plan nak jalan jauh bulan ogos nanti.. timing belt still ok…. so total jumlah dia rm400 lebih.. iskk.. 

sebab masa banyak habis kat bengkel tu… tergendala abis plan aku nak gi bank awal… anyway ke pegi gak coz hari lain aku bz… tapi masyaAllah… punya la ramai orang yg nak berurusan… aku gi BCB penuh.. post office pun penuh.. ini untuk masuk duit ASB… then aku gi maybank… bengang.. masa queue nak bayar kat cash machine maybank.. lagi dua orang nak sampai turn aku mesin tu dah jem… aku dah beratur dekat 45 minit dah…. pastu aku gi bayar kredit kat plak kat affin bank seri kembangan… wulamak.. ramai gak.. terpaksa aku tunggu… sampai la kul 4.00 baru settle… bila nak gi maybank.. dah tutup dah… so… aku cuma sempat bayar kredit kad je laaa hari ni… kekekeekhahahahaaa….

disebabkan tensen… aku pickup wife aku kat opis… then aku bawak dia gi endah parade, sri petaling.. gi main bowling 2 game… aduss… game 1 dia menang… game 2 pun dia menang… 100 over… aku gak yg tercungap… tapi game 1 aku dapat 3 strike dan 3 spare… dan ntah cemana.. game 2 aku makin slow.. satu spare je dapat.. yg lain longkang abis… membebel wife aku sambil perli aku nak masuk competition cemana kalau game camni.. ini lom game 3 lagi ni… apesal la…. risau gak aku… takkan masa competition tu camni gak keadaan aku… huh..! 

habis bowling.. aku gi shopping kat carefour tuh… then balik umah… rilex dan tido…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *