Hantar borang MUET…

Hari ni aku bangun lewat… Kul 8.00 lebih… aku taktau la ape sebab.. ntah bila masa aku tekan jam loceng aku ntah… memang tak sedar betul…. tido pun tak la lewat sangat… lam kul 2.00 kot…?

sampai opis kul 9.00 lebih… mak aihh.. 3-4 orang opismate termasuk boss carik aku… aku actually ada banyak plan hari ni… firstly nak hantar borang MUET hari ni kat Jabatan Pendidikan Wilayah… err.. thanks to vision coz tolong amik borang ni kat shah alam tempohari….

masuk je opis tetiba dorang nak minta tolong pasal mende² IT… aku pun buat le cepat² coz borang pun tak isi lagi.. postal order, setem dan sampul surat pun lom beli lagi… siap je terus aku isi borang… then terus aku keluar gi beli 5 keping sampul surat…. berlari plak ke post office (naik kete sebenornya… nak tunjuk kalut sangat le ni konon..) apabila settle… lebih kurang kul 10.00… gi ATM kat BCB… keluar duit… then gi maybank dulu… bayar duit rumah sewa dan rumah yg orang sewa… then terus drive ke KL… nasib baik jalan tak jem… mencari² jugak aku JPWP ni masa sampai kat jalan semarak tuh… then nampak signboard.. fuh… nasib baik lagi… bla bla bla… kul 12.00 settle…

terkujat aku sebab tengahari tu aku makan kat kantin JPWP tu… nasi + sayur + daging + teh ais… just RM3.50 jeee…. selalu kalau makan camtu mahu RM4 lebih… makanan kira orait la + murah.. syukur Alhamdulillah…

12.30… drive untuk ke opis… rasanya tak sempat sampai dah… so aku decide nak terus gi masjid untuk solat Jumaat… before that.. aku singgah kat affin… bayar kad kredit… pehtu singgah Amfinance… bayar duit kete plak… aku bayar awal ni bukan ape… duit gaji bulan februari dah keluar sebenornya… aku takut terguna time raya ni… so bulan depan kokak wooo…. hehehee… well… cuma tinggal citibank je lagik tak settle… (on the way tadik nak singgah tapi tengok jalan nak jem… terus cancel…) takpe laa.. malam esok buleh coz payment ctbank ni 24hours…

kul 1.15 sampai masjid UPM… lepak sampai orang azan… abis solat pegi pulak one of the faculty… ambik surat isteri aku yg berlambak dah.. (dah sebulan tak gi opis gamaknye… termasuk pantang lagi…) nak balik je terserempak ngan kawan lama… ajak minum… dalam kul 3.00 baru blah ke opis… mmm.. sunyi je opis… opismate semua buat keje masing².. yg tak nampak pun ada… ingat aku sorang je lewat.. hehehhh…

dalam kul 4… aku start siapkan dokumen tender… first evaluation complete… second lom lagi.. kena buat kat umah rasanya… so.. aku copy file, print and xerox bahan² yg diperlukan… masuk beg terus… nanti lupa… sekarang ni tengah layan ‘metallica’… sambil surfing ITTUTOR… 

lepas maghrib ni aku nak singgah umah parent mentua aku laaa.. kang ape la kata dorang… sejak dok sorang² ni tak singgah pun kat rumah…. lagipun semalam aku dah basuh dan dah jemur segala baju dan seluar yg terperap tuh… harapnya tak ujan sebelum tengah malam…

esok cuti… yeah….!! what movie will be rocked on tonight…?? hehehhh… mmmmmm…

0 comments on “Hantar borang MUET…Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *