adiputra.org

Gara-gara main bola dalam rumah…

Kaki aku ni baru je baik dari terseliuh… hari jumaat malam.. minggu lepas… aku buat tebiat sikit.. main bola getah anak aku dalam rumah… aku sepak bola tu melantun ke dinding…. ada la lebih kurang 10 minit aku dok main sepak menyepak bola tu… anak aku yg sulung si Anis asyik marah je kat aku.. dia suruh aku dok diam sebab dia tengah melukis.. Aida pula asyik tergelak bila aku sepak bola… tu yang aku main lagi tu.. nak layan dia je… tanpa pedulikan warning Anis… aku terus je sepak bola tu.. sampai ke tangga.. tetiba… masa try nak chip bola tu… ibu jari kaki kanan aku terlipat ke bawah… sebab kat situ ada karpet… dan… bahagian pangkal ibu jari ternaik ke atas.. ADOOIII…!!! aku terus meniarap… kononnya untuk melegakan kesakitan.. tapi.. sakitnya tak terkata.. anak² aku gelak lagi… sabor je laaa… wife aku masa tu sedang berkemas kat atas.. bila dia turun… aku ceritakan… kena bebel jugak aku… bangun esoknya.. wadoii.. ibu jari kaki aku takleh gerak dah… jalan terjengket²… wife aku bagitau.. ada ramai orang berpakaian sukan dan bawa peralatan… ada gotong royong… oooo.. baru aku teringat… semalam ada notis membersihkan pondok pengawal keselamatan… tapi aku takleh join.. walaupun aku salah sorang ajk.. nak contact pengerusi pun aku segan… cam tak logik je bila tiba hari nak buat ada alasan.. aku diam je laa.. nasib baik juga jamming dengan geng forum tak jadi.. kalau tak cemana aku nak drive..? sakit woooo… cemana pun.. aku rehat je la kat rumah… sampai ahad.. takde pergi memana pun… nak tengok ‘Batman Begins’ pun tak jadi… mmmmm….

hari ni.. dah ok sikit.. walaupun masih takleh duduk tahhiyat akhir dgn betul… dah boleh bawa kereta dah… asal tak kena ibu jari… so.. pagi… sambung tugas seperti biasa… pukul 10.. aku ingat ada meeting.. rupanya cancel.. sebab officer IT ada hal dekat semua department.. dia nak buat uninstallation software yg department aku ter’provide’ tahun lepas.. atas sokongan vendor… tapi mende ni diluar kawalan sebenarnya.. aku dapat tahu pun lepas dah diserahkan kepada semua department.. so.. kuasa aku takleh nak tarik balik mende tu.. semua orang nak aku settlekan kerja je.. jangan buat tindakan… so.. hari ni officer IT aku la yg uruskan… ye laa.. ops tulen sedang berlangsung sekarang ni.. silap haribulan sampai ke kampus.. naya wooo…

petang… aku ada diskusi dengan vendor dari department kewangan.. vendor department aku tak datang juga seperti yg dijangka.. so.. aku terpaksa jadi wakil.. ambil je maklumat dari vendor tu.. dan.. bawa ke opis untuk diskas… tengok la cemana… aku tengah bengang ni.. apa yg aku kena buat..? aku ingat lepas ni aku nak kena lepas tangan juga laa… ye laa.. aku ni pun manusia biasa juga.. ada limit… mmmm.. sabar.. sabar…. akan sampai juga hari itu nanti… hari penentuan… siapa aku… siapa kau…. mmmmmmmm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *