adiputra.org

Fikirkan positif…

Dalam melalui hari² yang mendatang… kena juga positifkan fikiran… kalau tak tension… takde cabaran… berfikir ni setiap masa boleh… jangan risau… bila try… jangan try seminggu.. dua hari.. or sebulan… memang tak lut.. hehehehhh…. mende ni akan datang dengan halus.. tulus dan kudus cam lagu duet m. nasir & jamal abdillah…

bak kata pujangga
kalau kita susah… masih ada lagi orang yg susah..
kalau kita lapar… masih ada lagi orang yg lapar…
kalau kita sakit… masih ada lagi orang yg sakit…
kalau kita rock… masih ada lagi orang yg rock…
kalau kita mati… masih ada lagi orang yg mati… kekeeehhh…

sebenarnya… kita kena lakukan secara simbolik… banyakkan membaca.. mendengar… berfikir… kajian dan imaginasi… sebab life cycle kita berlainan… tul tak..?? so.. proses penerimaan tu.. bergantung kepada keadaan…

aku banyak melalui pengalaman susah senang.. suka duka & nestapa… cam orang lain jugak… tapi dengan suntikan ilmu dari ayah bonda serta insan² yg lain… yg banyak mengajar aku erti kehidupan di alam semesta yg mempunyai Tuhan yg Maha Esa… secara tak langsung aku paham kita takde apa kuasa untuk menentukan kehidupan kita di dunia yg fana ini… kita hanya merancang, berdoa, berusaha dan bertawakkal… baik dan buruk yg kita dapat adalah ujian dari Allah s.w.t….. kalau kita paham semua tu.. insyaAllah… kita akan redha dan berusaha lagi… makin kuat kita berusaha ke arah kebaikan… makin kuat dugaan yg akan kita terima… ini yg kita kena prepare dan ingat selalu… jangan lupa… segala kejayaan dan kesenangan tu samada cepat atau lambat… adalah dengan izin Allah s.w.t… dan segala ilmu, kemahiran, pengalaman adalah datangnya dari Allah s.w.t. Dia Berhak ke atas makhluk ciptaanNya… sebab tu kita kena sentiasa berdoa… doa² ni bukan tujuan untuk memohon semata²… tapi untuk always ingat kat Dia… sebab hari ni kita ingat kat Dia… esok bila seronok lupa sekejap.. pastu bila susah ingat balik… camtulah lumrah kehidupan kita… semoga Allah s.w.t. memberi petunjuk kehidupan kepada kita semua… amin…

p/s: still rock the world… but i’m nobody without HIM… Thanks GOD..!!

nak rehat dari menulis la pasni… Konsentrasi pada alam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *