adiputra.org

Corporate Video

Hari yg dilalui pada hari ini.. amat memboringkan… sebab big boss ngan 3rd boss takde (outstation seminggu).. 2nd boss pun taktau ke mana.. staf nampaknya cam buat hal sendiri je.. termasuk aku… well.. ada gak keje sket.. then vendor call untuk deliver server dan hardware lain untuk project.. bila diskas punya diskas.. dorang decide nak hantar minggu depan… isnin…

aku try contact officer yg jaga server kat centre.. tapi takde… susah la nanti kalau server sampai tapi takde officer yg nak incharge nih.. takkan nak letak depan pintu bilik server tuh.. hehehh… contact punya contact.. tak dapat gak.. lastly aku try contact pengarah… fuhh.. nasib baik dia ada… aku just mention kat dia nak masukkan server tu isnin ni… dia kata no problem… atleast big boss tau takpe laaa.. so.. keje aku sehari dua ni for sure ialah contact person yg jaga server ni sampai dapat…

keje aku selain tu.. just upate file project dan rekod IT kat opis aku.. tapi tak larat nak fikir dah.. partner aku plak hilang… mana peginya ntah… rasanya gi kat video production centre… dalam kul 10 lebih dia datang.. memang sah.. dia dah bawak team dari uniputra production untuk ambil video dan gambar persekitaran opis aku untuk ‘corporate video’… memula aku ingat nak join sekaki.. tapi… bila tengok student ramai dan staf pun bersemangat berlakon.. aku pun lepak je la lam bilik sambil tengok dorang dari dalam tu… dalam dok sibuk tu aku keluar makan… balik je.. dorang dah amik 4-5 shot kat kawasan staf yg buat keje.. sebelum blah dorang nak ambil gambar beramai² sambil buat ‘thumb up’ … geram tul aku.. masa testing.. aku ok je ikut timing.. tapi sebab staf lain selalu buat silap.. ada la dalam 5-6 kali testing… aku dah boring dah… bila tiba scene yg bebetul punya.. aku plak buat silap.. sebab dok pikir bila nak abis.. itu dah kira confirm dah.. hempeh tul.. aku paling lambat buat ‘thumb up’…

petang tu.. aku gi opis baru ngan driver opis… lepak kat sana sambil kemaskan bilik… dan check bilik mesyuarat baru… pastu tumpang bebudak balik dan dorang drop aku kat opis wife aku… pastu balik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *