adiputra.org

Colmar Tropicale… Senibina Peranchis…

Hari ni aku cuti… coz ikut isteri aku ke ‘Colmar Tropicale’, Bukit Tinggi, Pahang…. actually aku dan keluarga bertolak semalam… 30hb. Mac 2003… dia ada diskasi kurikulum kat situ… mak aih… jalan naik bukit bengkang bengkok.. naik pening aku dibuatnye… nasib baik tak termuntah… ye la.. so far tak penah aku drive naik bukit cam nak gi genting ka? atau memana tempat… main gear 1 dan 2 jeh…sampai sana lebih kurang 2 jam dari rumah aku… tempatnya orait gak la.. macam suasana kat france… depan resort tu plak.. ‘french castle’ hotel sedang dalam pembinaan… wah.. menarik sungguh architecture dan view dia…

dua hari aku kat sana.. masa wife aku tengah meeting tu.. tak ke mana sangat aku… coz takde tempat nak gi… first day aku bawa anak aku main kat arcade video ngan child punya playground.. pastu balik bilik…

second day.. pepagi lagi aku ngan anak sulung aku keluar… takde orang masa tu.. bebudak lain pun lom bangun lagi.. dengar cite ada rabbit park… tapi nak keluar ngan kete maleh… bila pikir jalan pusing²… kang pening anak aku susah plak… masa datang semalam dia tido… ape² aku bawak jugak la anak sulung aku main kat playground room tu lagi.. .sampai dia boring.. ajak aku keluar… heehehee.. pas tu aku round la satu resort tu.. sambil amik gambar… gambar anak aku je… (dah pandai posing rupanya anak aku nih.. hehee…) tengahari… aku lunch ngan isteri aku… nasib baik ada coupon dari department wife aku… rm30 nett beb….!! aku plak masa tu sakit perut takleh makan banyak… sikit je…

petang… main kat swimming pool ngan anak aku lagi… seronok gak main ngan bebudak ni… lama dah tak involve… heheehhh… anyway.. kenangan la kat situ with my baby girl… ye laa.. biasa mak budak yg kena handle… terutama time tukar swimming suit ngan sun block lotion… ni aku yg kena buat… mat saleh kat situ pandang je kelakuan aku…  musti dia heran mana pegi mak baby ni… gehehee… nasib aku amat malang sekali… anak sulung aku ni jenis tak takut air… asal aku nak naik dia ngamuk… dekat sejam gak aku berendam ngan dia sambil layan dia lompat dan main lam air tu.. sakit gak belakang aku coz kena dok membongkok je… kul 4 petang… guruh bunyi nak hujan.. haaa… masa ni baru dia nak balik… sampai bilik plak… aku berendam plak ngan dia lam bath tab… panaskan badan sket… dekat 1/2 jam baru aku keluarkan dia… kecut abis jari ngan kaki dia… ehehheheee… tau kat wife aku sure kena bebel la aku… 

then… petang… wife aku dah balik… siap dan kemaskan barang.. isteri aku actually kena hadir untuk 3 hari… sampai 1 april… tapi sebab 1 april dia ada kursus lain kat jabatan… so kena balik jugak ler hari ni… malam kitorang bertolak balik…. sampai rumah… lepas kemaskan barang dan uruskan anak² baru tido…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *