adiputra.org

Catatan Puasa… selepas kursus induksi…

Terlebih dahulu… selamat berpuasa… 

whooaaa… dekat 2 minggu tak tulih journal.. errr.. diary.. hehehh.. sememangnya kursus induksi yg aku lalui ni.. very pack… sampaikan aku malas nak sentuh keje kat opis aku ni.. melainkan emel dan problem yg minor je yg aku sempat settlekan… tu pun kalau officemate contact.. urgent… kalau tak.. memang aku tak singgah opis punye..

anyway.. kursus induksi ni banyak mengajar aku pasal peraturan, akta, perlembagaan, termasuk cara bekerja yg meliputi bidang komunikasi dan sosial… memang bagus kursus ni.. dan kebetulan aku amat bertuah coz join dengan pegawai profesional dan pengurusan.. bukan pegawai sokongan.. hehehee… rilex je memanjang.. takde kena buli dek penceramah or speaker… ye laa.. dorang sure segan or tak kisah sangat ngan officer dan lecturer nih.. ape pun semua sesi yg aku lalui banyak memberi pengajaran dan pengalaman baru kepada aku… mmmm… terdapat jugak peristiwa yg memalukan aku sendiri.. ye laa.. aku ni dah lama tak guna powerpoint.. terutama pasal function.. masa salah sorang penceramah ada masalah ngan notebook dan lcd.. semua orang lain tak tau nak tolong.. aku la yg terpaksa keluar.. dan… isshh.. kalau diingatkan malu beb..!! biar je laa.. 

ape pun.. ‘kemaluan’ itu dapat di cover dengan pembentangan projek kumpulan aku.. dan masa tu aku cite pasal ‘rangsangan pencegahan’ untuk Rasuah dalam jabatan… aku banyak cite melibatkan pasal web dan dunia IT teknikal dan sistemikal.. heheehee.. abih tercengang para penceramah dan pegawai lain.. ye laa.. dah aku sorang je yg paham mende tu.. ape pun.. semua properly… 2 minggu dah cukup… terdapat jugak sesi mengantuk.. aku rasa ada 4 sesi mengantuk daripada… 25 sesi… yg. lain.. okeh…

well.. ni je kot yg aku buleh kongsi pasal kursus.. yg lain tu ingat² lupa… hehehee… and now.. let’s rock again with jurnal… hari minggu semalam.. aku dah takde mende nak buat.. lepas freelance project aku siap… aku design avatar² LOTR untuk ittutor plak.. maybe buleh up hari ni… atleast.. takde la ittutor ni boring sangat sempena kegilaan avatar ni… try je laa.. 

errr.. keje aku hari ni.. agak slow.. maybe sebab first day puasa… nak fikir pun jadi kelu.. bukan ape.. opis aku memang sunyi giler hari ni.. big boss, kedua² 2nd boss… dan 3rd boss aku semua takde.. ape lagi officer… aku singgah general opis.. aku singgah unit lain.. senyap je.. heheehee.. so.. aku pun senyap gak ler.. dok lam bilik je sambil study keje yg sepatutnya aku buat coz dah dua minggu tak sentuh keje opis.. mmmm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *