adiputra.org

Cabaran puasa… sedikit cuma… kena sabar…

Dengan langkah yg longlai serta kesengsaraan jauh di lubuk hati.. aku sampai opis kul 8 pagi.. lepas hantar anak sulung aku kat nursery… isteri dan anak aku yg kedua dok umah hari ni… cuti…

mmmm… sebab aku rasa lemah dan sengsara tu bukan ape.. nampak je bangunan opis aku ni.. rasa cam nak masuk ikut tingkap je.. heheheee.. bermula balik sifat bengang aku sejak semalam tu.. tapi tu laa.. di bulan yg baik ni kena banyak bersabar… dugaan bulan puasa la ni… apepun.. aku kena be positive jugak.. dah kerja setempat.. maybe dorang pun ada masalah.. ada yg memacam hal… dsb…

ape pun… lepas aku masuk bilik.. check emel dan segala kerja yg sepatutnya.. aku jumpe SA vendor projek.. bagitau dia nak buat taklimat pasal projek kul 10.. dia kata ok.. so aku pun contact semua staf yg terlibat dan beberapa officer… aku rasa aku takleh tanggung sorang perkara ni.. banyak keje nak dibuat selain dari concentrate sesuatu perkara… huhhh…!!

dalam pada itu.. aku siapkan dokumen mengenai listing kod subjek.. try contact staf department IT yg incharge ngan part sekarang ni takde plak.. aiseh.. kena kiv satu perkara.. ape pun.. aku teruskan dengan buat dokumen lain… tepat kul 10.. aku gi bilik taklimat buat persediaan… SA tu dah sampai.. so aku diskas ngan dia sikit sampai la kul 10.30 baru semua datang… perbincangan dan taklimat diteruskan antara pihak vendor project, aku, officer dan staf… kul 12.30 settle… dan kesimpulannya aku tak banyak cakap lam meeting tu.. just confirmation je.. tak larat lerrr… nasib baik wife aku sms.. tanya nak buka puasa dengan lauk apa hari ni..  lega sikit rasa pala otak… apepun aku tak kisah.. tapi dia saje je nak tanya mende yg aku nak makan.. ingat nak suruh dia buat ‘tropicana fish n chip’.. tapi bahan takde plak.. coz aku rasa pasar malam 2 hari lepas aku tak beli ikan… hehehh.. takpe laa.. masak je ape.. gerenti aku makan… syukur… sejak bulan puasa ni jugak.. aku tak pernah lagi beli lauk kedai… coz sibuk ngan keje.. tak sempat nak singgah gi pasar Ramadhan… teringin gak nasi kerabu ngan kuih²… for sure.. cendol & air mata kucing… heheehee…

tengahari… memang aku rilek abis… takde keje yg perlu rushing… tapi kul 2 memang sibuk balik.. tepon berdering… ada yg tanya status projek… ada yg tanya website baru dah up ke belom.. ada yg tanya nak check result online… perghhh… yg tanya plak officer… pandai tul… direct je tanya kat aku.. heheheee… tapi beruntung la gitu.. sebab memang aku sorang je yg tau semua tu… kebanyakan staf asyik bagi maklumat salah je.. tapi yg aku boring.. aku la yg akan dipersalahkan kalau staf bagi maklumat salah.. coz website tak update laaa.. tak lengkap laaa.. padahal.. semua bahan tu big boss, 3rd boss dan para officer level yg bagi… ke dorang nak suruh aku memandai buat sendiri..?? ahahahaaa.. buleh sangat ler tu..

errr.. aku pun tengah tunggu jugak member aku dari KL ni… kata nak datang hari ni… tunggu punya tunggu.. jangan la petang sangat… coz aku kena amik anak aku kul 4.30… nursery tutup awal bulan puasa ni… aku pun memang nak balik awal.. jem wooo jalan sejak bulan puasa ni ramai orang nak balik cepat… jalan dari opis aku kalau nak balik ke rumah… start jam 5.30 – 7.00.. memang gilerasa punya jem.. so.. kena chow awal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *