adiputra.org

Bengkel projek…

Hari ni ada bengkel hari kedua fasa kedua projek sistem department aku… so.. pagi lepak kat opis dulu… sediakan dokumen… then dekat kul 9.00 aku terus berangkat ke bangunan baru… kat bilik taklimat tu prepare apa yg patut…

whoaaa… hari ni aku banyak cakap sket.. padahal kena jadi pengerusi je.. tapi kena mencadang plak… sebab.. biasa la staf yg dah biasa dengan sistem lama dan procedure lama ni.. bila develop sistem baru.. dorang ingat cam tu jugak.. cuma tukar platform je… so.. aku terpaksa la explain.. semua modul adalah diintegrasikan… takde lagi update lam semua modul.. satu je cukup… then.. aku cadangkan semua form dan aktiviti yg student perlu buat dalam proses pengajian di’paperless’ kan… takyah la kalau student yg dok jauh tu kena datang balik incase kalau ada maklumat yg tak lengkap or tertunggak… sian dorang… jenuh gak aku explain… syukurlah.. semua staf dan officer dah faham…. susah gak jadik SA dan PM ni walaupun aku hanya programmer… bukan setakat tau flow dan tugas development jeh… kena tau gak cara nak sampaikan maklumat kepada semua staf…. lega aku…

tengahari plak balik opis ingat nak rehat dan solat… tapi… ada gak beberapa maklumat dan perkara tertinggal dalam modul sistem.. yg menjadi masalah… mende tu dalam fasa pertama punya FRS… letih gak memikirkan cemana nak explain kat vendor… mmmm… alemak.. dekat 2.30 dah… kena sambung balik workshop….

workshop habis kul 6.30… hujan amat lebat… nasib baik ada pemandu department aku tunggu aku ngan member staf yg involve workshop ni… so balik opis lama tumpang dorang… lagipun wife aku dah balik umah petang tadi… dia kata lama sangat kalau nak tunggu aku.. so aku minta dia amik aku balik lepas maghrib… lepak la dulu kat opis… ada beberapa staf yg masih bujang still lagi buat keje…. rajin tul… aku dah pening kepala dah.. coz satu hari dok lam bengkel projek yg sejok… so.. rilex lam ittutor je laa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *