adiputra.org

Baru tersedar kerja berlambak setelah 2 minggu kursus..

Pagi tadi sahur kul 5 dengan kurma sebijik with nescafee segelas + air masak segelas… bukan ape.. syarat je.. coz kul 1 pagi aku dah makan roti dan ratah lauk yg ada.. heheehee…

hari ni dah start heavy dah kerja… tugas aku hari ni pastikan website dah tukar nama dns.. dan pastikan operasi projek terus berjalan lancar… ape pun.. masih ada masalah… yg agak berat.. aku tak dapat nyatakan kerana aku memang tak sangka perkara ni buleh berlaku.. kursus penggunaan sistem baru tempat aku yg sepatutnya dihadiri oleh staf tak dapat sambutan.. yg datang paling ramai 3 orang dari 6 yg diperuntukan.. malah ada satu modul tu.. sorang je datang… yg paling aku hangin… modul yg paling mustahak takde sorang habuk pun datang.. memang aku terkujat giler… geram je aku nak report kat boss² tapi sudah terlambat… aku makin mereng ngan tugas aku yg tak siap.. tapi kena buat keje yg sepatutnya orang lain buat.. bengang aku buat sementara waktu… ape pun.. esok aku akan conduct satu taklimat minta jasa baik staf supaya settlekan perkara ni.. kalau tak.. memang sah aku report kat big boss.. sistem baru takleh pakai next week.. hancus… kumulus… pakai je la korang sistem lama tuh… jangan kacau aku lagi…. blahhhh…!! ape pun.. sabo je laaa…

mentang² la aku takde kat opis 2 minggu…. projek yg aku dan mesyuarat dah setuju mengenai pembahagian tugas pun tak leh nak buat.. ape lagi kalau nak suruh buat sendiri… keje suruh orang buat pun tak terbuat.. heran tul la aku…

ape pun.. sebelum tengahari aku gi data center.. check balik salah satu server department aku… domino server down… sambil tu aku tengok salah sorang oracleian… tengah godek server yg ada conflict apache biasa ngan apache tomcat… dia install dua apache lam satu server ke..?? ape dia buat pun aku tak paham… hehehhh…

petang.. aku make up dan touch up content website.. dan settlekan masalah result online yg tak dapat di access sejak sebulan lalu… dekat 2 jam baru settle… pehtu nak try transfer data web department aku dari server lama ke server baru… tak dapat.. ada msg permission denied plak dah… payah gak nak transfer kalau ada firewall ni… kena login existing server.. pehtu kena telnet ke server baru melalui firewall… then ftp.. telnet ftp… telnet ftp.. aku pun dah lupa step dia… huhh… ‘tar’ semestinya kena buat lerrr… supaya tak kena copy satu persatu file dan folder webbie tuh…. tapi tu laa.. permission denied plak… esok je la sambung… frust aku ngan komitmen staf department ni still lom abis lagik.. baik aku balik… rehatkan diri… malam ni nak gi KLIA plak.. hantar parents mentua gi umrah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *