Balada Si Programmer Jalanan…

Blog ni asalnya aku nak namakan ‘adiputra’ termasuk lokasinya sekali… tapi lokasi dah ada orang register… takpe lah… fikir punya fikir… datang cetusan idea di kala tiada idea… sambil menulis ni.. aku terdengar sebuah lagu lama dari kumpulan Search… ‘Balada Si Pemuzik Jalanan’… Lagu ini ialah lagu rock melayu pertama yg aku dengar pada tahun 1985 sebelum masihi dahulu… walaupun sebelum itu selalu dihantui dengan lagu dari Sweet Charity… Black Dog Bone… Carefree… kena pula sekarang ni aku bertugas sebagai programmer… mmmm… tapi tidak sepenuhnya tugas programmer… ada juga termasuk tugas yang lebih besar dan mencabar… ini yang kacau ni… jadi.. letak je laaa… balada… kerana aku memang mengalami kekacauan…kenapa adiputra..? adi ialah nama samaran aku… dan sekarang aku kerja kat tempat yang bernama ‘Putra’… nak gabung je… lebih² lagi sejak dari kecil aku memang suka nama ni.. itupun selepas tengok cerita ‘Hang Tuah’… ada sebut nama tu…

0 comments on “Balada Si Programmer Jalanan…Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *