adiputra.org

Back to Back…!!

Yahooooo…!!! i’m back to rock n roll…. hehehehhh… setelah seminggu berkursus..

hari ni secara rasminya aku telah transfer segala isi perut data dari pc lama ke pc baru… pc baru is rock…!! fuhh… lega… segala software yg diperlukan pun dah ready… pc lama dah letak tepi dinding… heheheehh… jasamu takkan ku lupa..

errr… mereng gak jari jemari aku coz dah seminggu lebih aku tak menaip… tapi masa kursus last week.. memang la banyak menaip.. tapi menaip command jehhh… which is bored sebab instructor baru mengajar… semua soalan yang ditanya… dia jawab lain… sabor je laaa… ape pun.. alhamdulillah… aku dah berjaya menamatkan kursus Solaris : Fundamentals & Admin 1… exam aku tak amik coz bidang aku tak melibatkan keje lam area server ni.. just untuk menggodek tu buleh lerrr… hehehhh… tapi nak ambil exam ni instructor aku kata valid hingga bebila.. betul ke..?? takpe la gitu.. time kasih la SUN.. kekekekehhh…. dapat sijil pun jadi laaa…

huhhh… bila dah biasa buat installation ni… memang pening.. sama tapi berbeza.. specially kalau kita install solaris… red had linux.. freebsd… memacam cara dan gaya aku jumpe.. tapi yg penting.. kita tau kenapa nak install mende tu.. cemana nak configure.. cemana nak compile… cemana nak protect.. cemana dan cemana… aku rasa aku patut buat satu hands on… for referrence… mana la tau besok aku bertugas tempat lain.. guna freebsd.. guna red hat.. guna²… berguna tuhhh… tengok la cemana…. rancangan dah ada…

Cam biasa… perjuangan perlu diteruskan… without gun n bullet.. without sword n axe… tapi bila aku kata camni.. bermakna.. aku dah ready nak keje balik.. walaupun sebelum ni aku telah mengalami kejutan elektrik tahap boring… yg hampir memusnahkan karier aku… tak ngape laaa… aku pun rasa aku dah ok sekarang ni… tapi bila kita berdepan dengan orang.. orang taktau kita ok ke atau ko… ni yg masalah ni.. cam kes pagi tadi.. aku dah sound aku takkan begitu²… aikk… lastly kena jadi begitu jugak.. mmmmm… sabo je laaa.. dah nama manusia… cam aku ni.. balik pusing.. balik pusing.. sini jugak… mmmm…..

errrrr… kebetulan.. member aku from singapore sedang berada kat area KL sekarang ni… dan kebetulan dia bagi aku satu projek lagi.. (sebenarnya ada dua.. tapi aku amik satu je.. takleh gegila.. baru sembuh dari kejutan hari tu… rilek lerrr…) terpikir punya pikir.. aku ingat duit projek ni aku nak beli motor ler… buat down payment beli scooter… loan aku plak nampaknya no problem.. department kewangan sentiasa bersedia untuk memberi pinjam dan menolak gaji aku dan juga sesapa yg meminjam.. hehehehhhh… so… tunggu je laaa.. tengah fikir gak ni.. nak beli jenis ape… Elite…? Nitro..? Ultraman…?? Sin Chan…??? mmmmm….

ape pun.. aku nak balik lerrr… sekarang ni asyik fikir nak balik awal untuk rilek.. kebetulan yang sememangnya betul hujung minggu hari tu aku terbeli beberapa DVD… maka setiap malam.. terlayan la beberapa cite.. Hellboy, AVP, Van Helsing, I Robot, Troy, The Punisher etc.. sampai sebelah speaker system aku rosak.. iskkk.. tengahari tadi dah hantar kedai pi repair… harapnya takde kerosakan major.. hehehhhh… well.. cite LOTR… NOOOOOooooo…!!!!! FOTR dan TTT aku dah layan banyak kali.. pehtu keluar lagi kat Astro.. iskk.. sampai aku buleh jadi penglipur lara croft dahhh… dah hafal betol dah cite nihhh… cuma sekarang.. sedang menunggu ROTK… yg extended punye… bila ntah nak keluar ni… kalau si Peter Jackson tu tak keluarkan tahun ni.. memang sah dia sewel… sewel ngan keuntungan yg dia dapat…. cite King Kong the Remake dia pun tak dengar cite dahhhh… mmmm…

aisehhh… dah kul 5 lebih… jom balik…!! balikkk..!!! balikkkkk…!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *