adiputra.org

Aku perlukan…

Minggu ni aku banyak study dan review kembali kemahiran dan skill aku dalam teknikal IT… bukan itu saja.. aku cuba review pengalaman aku dalam bidang multimedia… grafik.. ok lagi.. aku review pula skill aku dalam bidang programming… hancusss… so what..??

AAARRRGHHHHH….!!!
AKU PERLUKAN KEMAJUAN…!!!!

Tak boleh jadi ni… aku kena lakukan sesuatu… bila..? sekarang dah start pun…

semalam.. aku dah jumpa dengan pegawai bahagian cuti belajar… dia kata skim cuti belajar untuk staf yg nak ambil diploma atau bachelor tak ada dah… yg ada untuk master dan Ph.D saja…

AAARRRGHHHHH….!!!

menurut pegawai berkenaan… aku kena bekerja sambil belajar… maksudnya aku kena dapatkan keizinan dari ketua untuk memberi kelonggaran untuk bekerja dan belajar… ok.. aku rasa yg ini tiada masalah… minggu depan aku akan jumpa dengan pegawai bahagian akademik pula… nak tanya dia cara memohon dan transfer kredit…

sekiranya aku dapat sambung belajar semasa bekerja… ini adalah bonus.. aku tak perlu full time belajar atau ambil cuti belajar (memang tak dapat pun sebab dah tiada skim ni untuk staf sokongan)… so.. bekerja sambil belajar… kalau la aku still kerja kat tempat sekarang ni dengan budaya dan keadaan kerja yang macam juga sekarang ni dan aku sambung belajar… maka…

AAARRRGHHHHH….!!!

So… aku kena jumpa big boss… aku kena minta pertolongan daripada beliau… amin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *